Projekten

Vriendschapsquilt
 
Een vriendschapsquilt is een quilt, die samen met je vrienden wordt gemaakt. Het is een leuke manier, om creatief bezig te zijn en op het zelfde moment je vriendschappen te vieren en verstevigen.  Deze quilt wordt dus gezamenlijk gemaakt; ieder persoon kan een eigen blok maken, of iemand begint met een blok en geeft deze door, waarmee de volgende persoon verder gaat. Het uiteindelijke resultaat is dus een quilt met een grote emotionele waarde.
Ook onze groep is bezig met een vriendschapsquilt. Tiny heeft een begin gemaakt en heeft de quilt doorgegeven aan Marianne.  En zij moet er nog eens goed over nadenken, hoe verder te gaan. Daarna zal zij hem weer doorgeven. Waarschijnlijk duurt dit nog heel lang. Marianne heeft het op dit moment erg druk met allerlei andere projekten!
 
Civil War projekt
 
 
 Het boek "The Civil War Dairy Quilt" is geschreven door Rosemary Youngs.  Het gaat over het leven van tien vrouwen tijdens de Civil War (1861-1865) in Amerika. Naar aanleiding van deze verhalen is er een quilt gemaakt. Een quilt, die laat zien, dat aan ieder blok een (dagboek)verhaaltje vast zit, over de gebeurtenissen in hun leven tijdens de Civil War. Het laat moed, tragedie, humor en liefde zien.
Alle leden van The Patchfriends zijn bezig met het maken van deze blokken en uiteindelijk een quilt.
We doen dit samen met het projekt van Magdaleentje, Quilt en Patchworkstoffen winkel (http://www.magdaleentje.nl ). De stoffen, welke we gebruiken zijn repro's en 1930's.
Het is een erg leuk projekt; de verhalen zijn ook erg interessant om te lezen, het leven in die tijd was niet makkeljk.
 
 
Troostquilts
 
Als groep zijn we benaderd door iemand van het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Met het verzoek Troostquilts te maken voor ernstig zieke kinderen. En natuurlijk doen wij hier aan mee. We hebben, nog niet zo lang geleden al 1 quilt afgeleverd en je kan wel zeggen, dat dit een groot succes was/is.
We zijn, allemaal, druk bezig met een aantal troostquilts. Iedere eerste woensdagmorgen van de maand werken wij gezamenlijk aan dit projekt. Het probleem is alleen de stofjes. Quilts maken kost een enorme hoeveelheid aan stofjes en materialen en die kosten geld. Dus misschien is er een lezer, onder jullie, die stofjes over heeft en deze wil doneren aan ons voor het Troostquilts projekt. Mailen kan, naar: marianne@kitsios.nl

Vlaggetjes
We zijn begonnen met het vlaggetjes projekt. We gaan voor elkaar vlaggetjes maken, waarvan je dan een stoffen slinger kan maken. Greetje gaat het projekt opzetten en begeleiden. De vlaggetjes worden via een thema gemaakt.